Mediawijsheid en YURLS

De groep 8 leerlingen van OBS De Tsjerne in Gorredijk ontvingen dinsdag 13 april hun welverdiende certificaat Mediawijsheid van wethouder Klaas de Boer. De leerlingen volgden enkele weken een project vanuit de bibliotheek rondom Mediawijsheid en hebben een eigen startpagina gemaakt, met YURLS!
Bibliotheken Zuidoost Fryslân heeft medewerkers opgeleid tot Mediacoach MBO Plus voor het kunnen inspelen op de behoefte van Mediawijsheid, in het basis- en voortgezetonderwijs Zuidoost Fryslân. Het project “Maak je eigen startpagina” sluit aan bij diverse kerndoelen (zie Kerndoelen). Dit project is ontwikkeld tijdens deze opleiding door Wikje Haan, Esther Oskam en Miranda Hartgers.

In zes lessen leerden de leerlingen alles over het goed zoeken met Google, websites beoordelen, betrouwbaarheid, gevolgen van internet, wat zijn Yurls en al deze (nieuwe) vaardigheden toe te passen voor hun eigen startpagina. Daarnaast maakten de leerlingen ook visitekaartjes, waarvan het winnende exemplaar is overhandigd aan de wethouder.

De Medialessen zijn ontwikkeld tijdens de MBO opleiding Mediacoach, gevolgd door Esther Oskam, Wikje Haan en Miranda Hartgers, medewerkers van Bibliotheken Zuidoost Fryslân. Basisscholen en het voortgezetonderwijs kunnen de Medialessen af nemen van de bibliotheken.

Meer informatie over deze pilot, kerndoelen, werkvorm, inhoud van de lessen vindt je op http://maakjeeigenstartpagina.yurls.net/ Wellicht zijn er bibliotheken/scholen die het initiatief willen overnemen. Op de genoemde YURLS-pagina vind je de e-mailadressen van de contactpersonen.

Advertenties

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: