Yurls Aardrijkskunde VO

Bart van Bossuyt voltooide afgelopen week zijn Yurls Aardrijkskunde.  

Bart: “Op http://aardrijkskunde.yurls.net vind je zowel zelfevaluatie voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs als digitale materialen die de leerling kan gebruiken in kleinschalige onderzoeksopdrachten. Sommige materialen zijn gebundeld tot grotere gehelen, zoals weblessen, oefeningenreeksen en virtuele excursies. De materialen staan gerangschikt per thema. Zo bevat ‘Landbouw in Zwart-Afrika’ naast enkele links naar oefeningen ook een korte virtuele excursie doorheen Mali. De leerling ontdekt met behulp van immersieve panorama’s, afbeeldingen en wat de belangrijkste landbouwproducten zijn en hoe aan landbouw gedaan wordt.

‘Kaarten algemeen’ bevat interactieve kaarten die de leerling toelaten coördinaten op te zoeken, reliëfprofielen te maken of in real time de aardbevingen van de afgelopen week op de kaart te bekijken.

Onder ‘Kosmografie’ staan enkele weblessen, een inslagkraterkaart en enkele sleepbare 3D-modellen van manen en planeten. ‘Atmosfeer’ omvat weblessen en heel veel quizjes en oefeningen die aansluiten bij dit thema.

Alle oefeningen zijn zeer intuïtief en gevarieerd én ze zijn Nederlandstalig.”

Voor Yurls Aardrijkskunde voor het basisonderwijs ga je naar  http://aard-rijks-kunde.yurls.net of http://aarde.yurls.net

Advertenties

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: