Yurls in praktijk: Elle Peters, ICT’er en MediaCoach SO

Met Yurls kun je favorieten op internet verzamelen, ordenen en delen. In ‘Yurls in praktijk’ vertellen gebruikers hoe zij Yurls inzetten. Een bijdrage van  EllePeters, ICT-coördinator en MediaCoach bij de Onderwijsspecialisten, een cluster 3 organisatie.

Wat ooit begon met een korte instructie tijdens een Regio Zuid bijeenkomst van ICT-coördinatoren in het speciaal onderwijs is uitgegroeid tot een van de meest en best gebruikte ICT middelen binnen de Onderwijsspecialisten.

Twee ICT’ers maakten samen een Yurls pagina waarop zij links verzamelden voor beide scholen. Al snel bleek dat dit niet helemaal voldeed omdat de scholen behoefte hadden aan een plek waar met name voor leerlingen online materiaal klaar stond om in te zetten tijdens de lessen. De keuze werd gemaakt om iedere school vrij te laten in het gebruik en de invulling van Yurls.

Nu gebruiken de meeste scholen Yurls als startpagina voor de leerlingen. Het grote voordeel is dat het continu in beweging is. Wanneer een leerling een leuke site heeft gevonden die aansluit bij het lesprogramma is die link gelijk toe te voegen en zichtbaar. Dat kan op verschillende manieren. Als geschreven linkje maar ook door middel van een picto, foto of filmpje. Hierdoor kunnen wij beter “onderwijs op maat” bieden. Populair is op dit moment en voor alle niveau’s de inzet van swf-bestanden.  Je voegt een nieuwe box “flash” toe, geeft het een naam en plakt daar de link van het swf bestand in.

Ook onze diensten gebruiken verschillende yurls waar een overzicht van gemaakt is d.m.v. scoopit

Link
http://deonderwijsspecialisten.yurls.net

Wil je ook een bijdrage leveren aan de serie ‘Yurls in praktijk’, neem dan contact met ons op: info@yurls.net
Meer Yurls in praktijk

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: