Doe meer met educatieve kleurplaten

Op het internet zijn veel kleurplaten te vinden  over allerlei onderwerpen en worden op school regelmatig ingezet. Maar een kleurplaat passend bij een educatief onderwerp is veel zinvoller, zeker als je aan het kleuren van de plaat ook nog een opdracht koppelt. Een koppeling vanuit de kerndoelen is ook mogelijk.

Andre Gilara maakte in opdracht van Yurls een pagina met educatieve kleurplaten, ingedeeld op vakgebied. Naast een verzameling met kleurplaten die zoveel mogelijk overeenkomen met de werkelijkheid, vind je op deze pagina ook concrete  suggesties om een educatieve kleurplaat in de klas te gebruiken.

Heb je een eigen Yurls-pagina, dan kun je bepaalde onderdelen rubrieken eenvoudig toevoegen aan je eigen pagina zodat je het materiaal altijd bij de hand hebt, maar  je kunt natuurlijk ook een link plaats naar http://kleurplaten.yurls.net of de kant-en-klare box toevoegen. Dat gaat zo:

  • log in op Yurls,
  • klik op nieuwe box,
  • klik op ‘kleurplaten’ in de rubriek ‘Tips’ en bevestig

www.yurls.net | http://kleurplaten.yurls.net

Advertenties

Tags: , ,

Eén reactie to “Doe meer met educatieve kleurplaten”

  1. Nieuwe Yurls van Andre Gilara: Educatieve kleurplaten « It's all in the Cloud! Says:

    […] Via Yurls Nieuws en Tips: “Doe meer met educatieve kleurplaten”   Wellicht vind je deze berichten ook interessant…Nieuwe Yurls van Andre Gilara: EuropaYurls-pagina over winkelenNieuw: online sprookjespuzzels van KennisnetWebsite gespot: Digi-CarnavalWebsite gespot: Kindermoment.nl Tweet Vraag, opmerking, suggestie of leuke tip? Je feedback is van harte welkom! Heb je naar aanleiding van deze blogpost vragen, opmerkingen en/of suggesties of een leuke tip? Plaats dan een 'reactie' of reageer via het 'contactformulier'. Je kunt mij ook vinden op de sociale netwerken Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ en op diverse andere plekken op het web, zoals Yurls, Diigo, Scribd (handleidingen) en Scoop.it! (online knipselkrant).  Educatief, Kleurplaten, Onderwijs, Yurls  Reacties toevoegen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: