Inspiratie: Leerkrachten en hun talenten op Yurls

zoekhetuit

Zoek het uit!
Wij, Lydia Vonk en Joyce van der Hoorn, werken op een grote school, met veel collega’s. Al die collega’s beschikken over verschillende talenten, zoals op elke school het geval is. Maar het inzetten van die talenten in de klassen is niet altijd makkelijk. De meeste kennis van de leerkrachten is alleen beschikbaar voor de leerlingen die toevallig dat jaar bij die betreffende leerkracht in de groep zitten. Het zou zo mooi zijn als alle leerlingen van deze kennis kunnen profiteren. Maar hoe…

Wij hebben ervoor gekozen om de collega’s te filmen op een locatie die past bij hun talent, bijvoorbeeld in een atelier (kunstenares), in een natuurgebied (collega met veel kennis over vogels), in een tuincentrum (leesles rondom het thema ‘groeien’) enzovoort.  In de korte filmpjes van hooguit 10 minuten  geven de leerkrachten een stukje informatie en worden de leerlingen aangezet tot actie. Dat gebeurt door middel van het geven van een aantal ‘Zoek het uit’ opdrachten. Vandaar de naam van het project ‘Zoek het uit’.

De filmpjes worden na het geven van de opdracht op pauze gezet, de kinderen gaan aan de slag en vervolgens wordt de film weer gestart. Wij zetten de filmpjes in als korte, activerende start van een les. We zijn druk bezig met het maken van nieuw materiaal en het eerste filmpje met leerlingen in de hoofdrol staat online op onze Yurls!

Links
Afgelopen schooljaar hebben we ons project uitgewerkt binnen het Onderwijspioniers-programma waarin wij als winnaars werden gekozen. Kijk voor meer informatie op zoekhetuit.yurls.net, of neem contact met ons op via jhr@scopescholen.nl.

Op Leraar24 staat een film over ons project. https://twitter.com/joycevdh | https://twitter.com/LydiaVonk

Yurls = delen, niet alleen van bronnen, maar ook van ideeën en ervaringen. Heb je ook een leuk initiatief en deel je dit via jouw Yurls-pagina, laat het weten. Stuur een bijdrage naar inspiratie@yurls.net
Nog geen Yurls? Hier aanmelden!  

Advertenties

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: