Inspiratie: Yurls in het praktijkonderwijs

prodokkum

18 november geeft Nynke Zijlstra op haar school Praktijkonderwijs Dokkum een workshop over Yurls en over het gebruik van andere webtools in het praktijkonderwijs. De Yurls Pro Dokkum is door Nynke opgezet voor de hele school, maar ondertussen zijn er steeds meer docenten die een deel van de Yurls-pagina beheren, bijvoorbeeld over een bepaald vakgebied.

Voor leerlingen is Yurls Pro Dokkum een startpagina waar ze informatie vinden over actualiteiten, maar ook online lesmateriaal en websites waar ze regelmatig moeten inloggen. Ook voor leerkrachten is er veel te vinden, onder andere een verwijzing naar de Yurls-pagina over webtools in de les die Nynke samenstelde.

Nynke: ‘In mijn lessen gebruik ik naast  Yurls ook andere webtools. Gewoon omdat het de lessen leuker maakt, omdat het hele handige hulpmiddelen zijn om je leerlingen iets te leren en omdat ze aan sluiten bij het ontwikkelen van 21st Century Skills van de leerlingen. Bovendien zijn veel van deze webtools helemaal gratis! Op deze Yurls probeer ik tips te geven over hoe webtools te gebruiken zijn in de les. Het overzicht van tools is zeker niet compleet, maar het zijn tools die mij bevallen, gratis zijn en makkelijk en snel inzetbaar zijn.’

Woon je in Friesland of Groningen en wil je ook een workshop van Nynke Zijlstra over Yurls en andere webtools, dan vind je hier meer informatie over de mogelijkheden.

Meer Yurls Inspiratie

Advertenties

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: