Maak een Raadselstraatje met Yurls

raadselstraatje

Onlangs voegden we op Yurls de mogelijkheid toe een box af te schermen met een wachtwoord. Dit om bijvoorbeeld foto’s van leerlingen alleen zichtbaar te maken voor bezoekers die het wachtwoord kennen. Filip Gheysen van scholengemeenschap Moorsledegem bedacht met deze mogelijkheid het Raadselstraatje. Lees onderstaande instructie van Filip en maak zelf ook een Raadselstraatje met Yurls!

‘Op Puzzle.dse.nl vond ik een een heel aantal leuke raadsels en denkproblemen. Ik heb er de interessantste uitgekozen en deze in één pagina op Yurls gezet. De eerste vraag staat klaar om te lezen en het juiste antwoord dient als paswoord om de tweede vraag te openen. Zo gaat het telkens verder tot ze op het einde (als beloning) de link krijgen naar een leuk spel.

Ik heb al ondervonden dat dit systeem ervoor zorgt dat ze zeer gemotiveerd zijn om de oplossingen te vinden zodat ze telkens verder geraken. Het intikken van een paswoord is als het gebruiken van een “sleutel” die eerst zelf moet weten te vinden. Voor de leerkrachten heb ik ook een box voorzien die ook met een paswoord versleuteld is. De leerlingen mogen dit natuurlijk niet te weten komen, want de juiste antwoorden staan erin! (Dat paswoord is onderstreept in deze tekst)

Op de pagina “informatie” staat ook een contactformulier. Daar kunnen tips of commentaar doorgegeven worden.
Yurls Kangoeroeklas van onze school

Hetzelfde systeem heb ik ook gebruikt om vraagstukken voor mijn zesde leerjaar op één pagina te zetten: Yurls Klas 6. Ook hier merkte ik dat de leerlingen meer gemotiveerd zijn dan in een ‘gewone’ les.’
Bekijk ook de raadselstraatjes van de Plusklas Waddinxveen 
Heb je een Raadselstraatje gemaakt met Yurls? Reageer op dit bericht of stuur in bericht naar Yurls.

Advertenties

Tags:

Eén reactie to “Maak een Raadselstraatje met Yurls”

  1. Gelezen op ‘t Web: Interessante artikelen, tips en webtools [204] | André Manssen blogt Vanaf de Zijlijn Says:

    […] Maak een Raadselstraatje met Yurls | Yurls Nieuws en Tips „Onlangs voegden we op Yurls de mogelijkheid toe een box af te schermen met een wachtwoord. Dit om bijvoorbeeld foto’s van leerlingen alleen zichtbaar te maken voor bezoekers die het wachtwoord kennen. Filip Gheysen van scholengemeenschap Moorsledegem bedacht met deze mogelijkheid het Raadselstraatje. Lees onderstaande instructie van Filip en maak zelf ook een Raadselstraatje met Yurls…” […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: