Leer Scratch met Yurls

leer scratch

Scratch is een populaire, visuele programmeertaal. Veel leerkrachten verzamelen materiaal over Scratch op hun Yurls. Jack Nowee en Paul Koning hebben beiden een Yurls gemaakt die uitsluitend gevuld is met verwijzingen naar lessen, video’s en websites over Scratch.

Paul Koning werkt in het basisonderwijs en laat daar kinderen kennismaken met Scratch. Ook helpt hij als vrijwilliger bij de CoderDojo Nijmegen waar men onder andere met Scratch werkt. Paul heeft al veel lesmateriaal voor Scratch verzameld en maakt af en toe zelf ook werkbladen en instructievideo’s. Yurls Leer Scratch wil hij gebruiken om zoveel mogelijk Nederlandstalig Scratch lesmateriaal te verzamelen waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Jack Nowee heeft op de school waar hij voorheen werkte tijdens twee creatieve middagen een cursus Scratch gegeven aan leerlingen. Hiervoor maakte hij een Yurls Scratch. De cursus is afgelopen, maar de pagina blijft beschikbaar voor iedereen die in het basisonderwijs werkt en met dit programma aan de slag wil.  Naast de video’s heel veel documenten die je kunt downloaden.

Nog meer over Scratch en programmeren Heb je zelf een Yurls over Scratch of programmeren gemaakt, laat het weten en reageer op dit bericht.

Advertenties

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: