Nieuw: Yurls Draaiplaatje

Met Yurls kun je educatieve favorieten verzamelen en delen, maar ook een quiz, een poll of een escape-room maken. Nieuw is de mogelijkheid om draaiplaatjes toe te voegen aan jouw Yurls. Klik je op het plaatje dan draait het en zie je een tekst die je hebt gekoppeld aan de afbeelding.

Je kunt een dergelijke box gebruiken om leerlingen bijvoorbeeld woorden te laten oefenen. Zo zou je plaatjes toe kunnen voegen van een appel, een peer, een banaan en ander fruit. Als de leerling klikt op het plaatje kunnen ze het woord lezen in het Nederlands of in een andere taal. Maar je zou het draaiplaatje ook deel uit kunnen laten maken van een internetopdracht die je hebt gemaakt met Yurls. Zo zou je een langere tekst kunnen koppelen aan het plaatje (met eventueel een link) met meer informatie over een bepaald onderwerp.

Zo voeg je een Draaiplaatje toe aan jouw Yurls:

  1. Klik op ‘Nieuwe box’ als je bent ingelogd op jouw Yurls www.yurls.net
  2. Klik op ‘Draaiplaatje’.
  3. Voeg een titel, plaatje en tekst toe en bevestig.

We zijn weer benieuwd op welke manier jullie de nieuwe box gaan inzetten op Yurls en welke uitbreidingen/verbeteringen m.b.t. deze box jullie zouden willen. Laat het vooral weten!

Update. Inmiddels is Jack Nowee gestart met het maken van een nieuwe serie internetopdrachten met naam Flipping waarbij hij gebruik maakt van draaiplaatjes. De eerste opdracht staat online en gaat over de Tweede Wereldoorlog.
https://flipping-tweede-wereldoorlog.yurls.net

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: